Onderwijsmethode uitgeven

Home » Onderwijsmethode uitgeven

Hebben jij en je collega’s samen een lesmethode ontwikkeld, maar zijn jullie nog aan het twijfelen of deze goed genoeg is om te laten uitgeven? Laten we aan de hand van een aantal vragen kijken waar jullie zijn in het creatieve proces:

  • Heb je zelf of samen met je sectiegenoten onderwijsmateriaal ontwikkeld, maar mist deze nog de nodige professionaliteit? Zijn jullie er wellicht niet zeker van of alles goed leesbaar en begrijpelijk is?
  • Heb je een mooie lesmethode bedacht en ingevoerdop je eigen school, en wil je dat andere scholen hier ook mee aan de slag kunnen?
  • Wil je laten zien dat jouw school voorop looptin het ontwikkelen van eigentijds materiaal of een eigen didactisch of pedagogisch concept?

Beantwoordde je één van deze vragen met een volmondig ‘Ja’, dan kunnen wij ervoor zorgen dat jouw lesmethode als boek wordt uitgegeven.

De route naar kennis: een lesmethode uitgeven

Nu we hebben bepaald dat je graag jouw onderwijsmethode wilt uitgeven in de vorm van een boek, zijn er globaal gesproken drie routes om dit te verwezenlijken. De belangrijkste keuze die je moet maken, is of je alles zelf gaat doen of dat je professionele hulp inschakelt van onze uitgeverij voor educatieve boeken. Er zijn drie gangbare routes die we graag met je doorspreken:

Optie 1: Je gaat alles zelf doen

Dit betreft onder andere het omzetten van je idee in een plan, dit aantrekkelijk en toegankelijk uitschrijven, je tekst corrigeren, een omslag en een lay-out ontwerpen én het drukwerk regelen. Ook moet je in dit geval de promotie van je lesmethode regelen wanneer je deze gaat uitgeven, alsmede het werven van de eventuele verkooppunten. Grote kans dat je hier helemaal niet op zit te wachten, want jij wilt doen waar je passie ligt: lesgeven. Gelukkig zijn er nog andere opties.

Optie 2: De hulp van een traditionele uitgever vragen

Traditionele uitgevers hebben vaak een geroutineerde marketingafdeling en korte lijntjes naar de scholen en boekenwinkels. Er is alleen één probleem: er bestaat een grote kans dat je niets meer van ze hoort als je jouw onderwijsmethode door hen laat uitgeven, of dat ze nee zeggen. Mochten ze jouw idee wel zien zitten, dan ontvang je goede hulp en hoef je meestal niet zelf te investeren. Daar staat dan wel weer tegenover dat de opbrengst van jouw didactische tactiek flink daalt, zeker als je je auteursrechten deelt met veel coauteurs. Dit is dus helaas ook geen ideale situatie.

Optie 3: Self-publishing – met een beetje hulp

Dit is waar wij om de hoek komen. We denken met je mee over je doel en je aanpak, bewerken je tekst, helpen om illustraties te regelen en we zorgen voor een pakkende layout en betaalbaar drukwerk van goede kwaliteit. Tenslotte helpen we met de marketing en de verkooppunten. Dit doen we vanuit onze uitgeverij Onderwijs van Nu, een samenwerking van OsmoConsult en BigBusinessPublishers. En, misschien nog het allerbelangrijkste; wij geloven in jou, de onderwijsprofessional. Want het onderwijs valt en staat met de kwaliteit van onze docenten. Daarom helpen we graag bij het uitgeven van jullie eigen onderwijsmethoden.

Hoe werkt dat dan met het Onderwijs van Nu?

We bespreken jouw plannen voor het uitgeven van je onderwijsmethode in een vrijblijvend adviesgesprek. Vervolgens helpen we je om het manuscript te voltooien. Hierbij schakelen we eventueel inhoudelijke hulp in, adviseren we bij het presenteren van de informatie en maken we het een voor leerlingen aantrekkelijk vormgegeven boek. Ook zorgen we voor drukwerk en distributie via bijvoorbeeld Bol.com, Iddink en boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Doorgaans vragen wij jou of je school om te investeren in de kosten. Je verdient vervolgens zelf het meeste aan de verkoop. Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek inzake het uitgeven van jouw onderwijsmethode aan via info@bbpublishers.nl of bel naar 030-2270688.

Benieuwd welke boeken er bij ons zijn uitgegeven?

 

Bekijk boeken

Neem contact op

Contact
Hier leest u hoe wij omgaan met uw privacy.

Bezoekadres

Kanaalweg 22b
3526 KM Utrecht

(Gratis parkeren voor de deur, ook uitstekend te bereiken per OV-fiets vanaf Utrecht CS)
Het kantoor is vanwege een trap niet toegankelijk voor rolstoelen.
Heb je een rolstoel nodig? Dan spreken we ergens anders af.

Post

Postbus 108
3500 AC Utrecht

Belt u liever?

Bereik ons tijdens kantooruren op onderstaand nummer:
030-2270688